Keurmerken

Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra

De hippische wereld is volop in beweging en heeft te maken met tal van ontwikkelingen op het gebied van welzijn, veiligheid, een steeds kritischer ruiter, gemeentelijke eisen en concurrentie van andere sportaanbieders. De missie en visie van de FNRS geven weer waar wij voor staan en waar wij ons op richten. In het jaarplan en het jaarverslag staan wat wij het afgelopen jaar gedaan hebben en wat de plannen voor 2019 zijn. 

https://www.fnrsvoorruiters.nl/home/

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de Nederlandse paardensportbond. De KNHS is lid van NOC*NSF en internationaal aangesloten bij de Fédération Equestre Internationale (FEI).

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is de overkoepelende sportorganisatie voor de paardensportdiciplines dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige, reining, horseball en TREC. Polo en draf- en rensport maken geen deel uit van de KNHS. Naast de wedstrijdsport richt de KNHS zich ook op de recreatieve paardensport. 

https://www.knhs.nl/

Video afspelen

Stichting Veilige Paardensport

Om de veiligheid binnen de paardensport te verbeteren is in 2001 Stichting Veilige Paardensport opgericht. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid waardoor iedere paardenliefhebber op een verantwoorde manier kan genieten van deze sport. 

Paardrijden is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid maar heeft ook vele andere voordelen. Kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren uitdagingen aan te gaan, teleurstellingen te incasseren en verantwoordelijkheid te dragen voor een dier.

Alle FNRS-ruitersportcentra zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat. Het certificaat is één van de minimale vereisten voor het FNRS-lidmaatschap. Ook KNHS stelt het veiligheidscertificaat verplicht aan alle verenigingen met een binnenaccommodatie.

https://www.veiligpaardrijden.nl/